Belle

Belle
Geschreven door Marcel van Driel
Illustraties: Dimitri van Wezel
Uitgeverij: Zwijsen
Verschenen in: 2007

Belle had duidelijk haar dag niet. Eerst raakte ze de hoofdrol kwijt aan die stomme stiefzus van haar. Daarna werd ze ondergespuugd en in de val gelokt door een of andere vliegend mormel en eindigde ze bewusteloos in een vreemd en betoverd bos. Niet veel later kreeg ze een scheldpartij over zich heen van een lelijke, dikke, en niet te vergeten, halfnaakte man om vervolgens – als klap op de vuurpijl – beledigd te worden door een suffe prins zonder koninkrijk. Wat hadden ze toch allemaal tegen haar? En waarom liep iedereen gillend van haar weg?

Ik wilde een sprookje schrijven over een meisje dat niet aardig was, zeg maar: die gewoon een bitch is. Er zijn namelijk al genoeg lieve, schattige, aardige en saaie meisjes in boeken. En laten we eerlijk zijn, een bitch is veel leuker om om over te lezen (en te schrijven!) Toch duurde het even voordat ik het boek ‘snapte’. Ik ben meerdere keren opnieuw begonnen, totdat ik de juiste sarcastische stijl gevonden had.

Ook ‘Belle’ is geïnspireerd op de sprookjes die ik in mijn jeugd las, net als ‘De Sprookjesspeurders’ maar toch is dit een heel ander boek geworden. Het boek is helaas niet te koop, maar je kunt hem hier wel gratis downloaden!