Bino en de blokjes

Bino en de blokjes
Geschreven door Marcel van Driel
Illustraties: Vera de Backker
Uitgever: Kwintessens

In Bino en de blokjes moet Bino zijn witte blokjes opruimen. Dat vindt Bino ontzettend lastig. Eén voor één komen zijn vriendjes vragen waar hij toch blijft. Maar steeds antwoordt Bino dat hij nog niet klaar is met opruimen. Eindelijk staat Bino buiten. Maar waar zijn al zijn vriendjes gebleven?

Alle Binoboeken zijn op rijm geschreven. Dat was soms best lastig, omdat er maar weinig woorden rijmen op bijvoorbeeld ‘sneeuw’. Dat woord mocht dus nooit aan het einde van de zin staan. Gelukkig kreeg ik hulp van Jeroen Schipper die liedjes schrijft voor bijvoorbeeld Sesamstraat!

‘Bino en de blokjes’ is één van de twaalf prentenboeken die ik samen met Vera de Backker bedacht heb. Dit deel gaat over dingen uitproberen. En net zoals bij de andere elf delen hebben Jeroen Schipper en Suze van Calsteren er prachtige liedjes bij gemaakt!

Wist je dat er ook een kleutermusical is gemaakt over Bino? Je kunt de musical boeken bij jou op school of in het theater. En misschien speelt hij ook wel een keer bij jou in de buurt! Kijk voor meer informatie op de website van Heer Otto.