De drie sneeuwwitjes (dl2)

De drie sneeuwwitjes
Geschreven door Marcel van Driel
Illustraties: Edwin den Ouden
Uitgeverij: Zwijsen
Verschenen in: 2005

Marc en Christel hebben samen het detectivebureau De Sprookjesspeurders opgericht. Ze zijn gespecialiseerd in het oplossen van sprookjesachtige puzzels. Als Christel echter begint te dromen over een magische spiegel, sluit ze Marc buiten en gaat ze alleen op reis naar De Hoge Landen, de wereld waar alle sprookjesfiguren vandaan komen.
Er zit niets anders op voor Marc dan haar achterna te reizen. Maar is hij op tijd om Christel te redden uit de klauwen van de gevreesde Drie Sneeuwwitjes?

‘We moeten nu een titel hebben voor het tweede deel!’ zei mijn uitgever, ‘dan noemen we die vast achterin ‘De sprookjesspeurders.’ ‘Maar ik heb geen idee waar het over gaat?’ zei ik wanhopig. ‘Dan verzin je maar wat.’

‘De drie sneeuwwitjes’ zei ik, en meteen wist ik waar de volgende twee delen over moesten gaan. Mijn beste vriend Edwin maakte er weer prachtige illustraties bij.

Er verschenen twee vervolgen: ‘De drie sneeuwwitjes’ en ‘Droomroosje’ die later werden gebundeld in ‘De sprookjesspeurders-trilogie’. Van alle boeken die ik geschreven heb, ben ik misschien nog wel het meest trots op deze verhalen.

Als kind was ik verslaafd aan sprookjes. Ik las alles, niet alleen sprookjes van Grimm of Andersen, maar ook Japanse, Surinaamse, Russische en Turkse sprookjes. En altijd wilde ik al eens een boek schrijven waarin alle sprookjes samen kwamen. In ‘De Sprookjesspeurders’ zijn het figuren uit de sprookjes van Grimm.