Een draak in Rotterdam

Draak in Rotterdam
Geschreven door Marcel van Driel
Illustraties: Els van Egeraat
Uitgeverij: Zwijsen
Verschenen in: 2008

Toen zag Roy de draak. Daar in de tuin, daar lag hij. Het was niet dezelfde als die die hem vorig jaar meegelokt had. Deze was kleiner en leek een stuk jonger. Wie was hij? Wat deed hij hier, in Roys wereld? Was Yora soms weer in gevaar? Was Yora hier?

Dit verhaal, het vervolg op Cowboy Roy, speelt zich deze keer af in Nederland. Roy schrijft op school een verhaal over draken. Niemand gelooft dat hij het avontuur echt heeft beleefd. Tot een van de draken om de Euromast vliegt op zoek naar Roy en hij zijn vriendin Yora weer ontmoet. Lukt het ze om samen de Drakenpoort te openen?

Samen met Drakendans van Femke Dekker vormt ‘Een draak in Rotterdam’ opnieuw een duoboek: beide boeken zijn los van elkaar te lezen, maar lees je ze allebei, dan heb je het verhaal écht compleet. Het maakt daarbij niet uit welk boek je het eerst leest. En als je de voorkanten tegen elkaar aan legt, krijg je dit:

‘Een draak in Rotterdam’ is het tweede deel in de trilogie. ‘Cowboy Roy‘ is het eerste deel en ‘Drakendromen‘ het laatste.