Droomroosje (dl3)

Droomroosje
Geschreven door Marcel van Driel
Illustraties: Edwin den Ouden
Uitgeverij: Zwijsen
Verschenen in: 2005

Wanneer Sanne zich aan een spinnewiel prikt, valt ze direct in een diepe slaap. Sprookjesspeurders Marc en Christel weten natuurlijk meteen wat er aan de hand is: Sanne heeft zich geprikt aan het spinnewiel van Doornroosje. En al ze niet snel ingrijpen, zal Sanne honderd jaar slapen! Maar wie heeft haar eigenlijk naar het magische spinnewiel gelokt? Het zal toch niet … Repelsteeltje zijn?

Ik was net zo benieuwd naar hoe het verhaal af zou lopen als mijn lezers! Ik wist in ieder geval dat Sanne en Elvira (uit ‘Een elfje in de sneeuw’) er een rol in zouden spelen en dat Repelsteeltje uitgeschakeld moest worden. Daarna ben ik gewoon gaan schrijven!

Er verschenen twee vervolgen: ‘De drie sneeuwwitjes’ en ‘Droomroosje’ die later werden gebundeld in ‘De sprookjesspeurders-trilogie’. Van alle boeken die ik geschreven heb, ben ik misschien nog wel het meest trots op deze verhalen.

Als kind was ik verslaafd aan sprookjes. Ik las alles, niet alleen sprookjes van Grimm of Andersen, maar ook Japanse, Surinaamse, Russische en Turkse sprookjes. En altijd wilde ik al eens een boek schrijven waarin alle sprookjes samen kwamen. In ‘De Sprookjesspeurders’ zijn het figuren uit de sprookjes van Grimm.