Een elfje in de sneeuw

Een elfje in de sneeuw
Geschreven door Marcel van Driel
Illustraties: Els van Egeraat
Uitgeverij: Zwijsen

Daar! Daar gaat hij weer! Een zwarte schaduw vliegt door de lucht. Een zwarte vlek met een gouden randje. Er vliegen kleine sterretjes achteraan. Sanne volgt de vlek met haar ogen. Het lijkt net of hij dichterbij komt. Hij wordt groter. En groter. En groter…

Een elfje in de sneeuw is het eerste boekje van mij dat werd uitgegeven. En ik ben er nog steeds heel erg trots op! Vooral door de prachtige tekeningen die Els van Egeraat maakte. Ik kreeg er zelfs twee cadeau. Die hangen nu in mijn schrijfkamer (voor de foto heb ik ze even van de muur gehaald).

Twee van de originele tekeningen die Els van Egeraat maakte voor Een elfje in de sneeuw.

Maar ik vond het ook een moeilijk boek om te schrijven, vooral het einde. Hoe ik moest beginnen, wist ik precies: een meisje keek ’s avonds uit haar raam en zag iets landen in de tuin. Het was een elfje en ze was op zoek naar haar verdwenen bloemenfluit. En toen …

Toen wist ik het niet meer. Ik had geen idee hoe ik verder moest!

Ik ging op vakantie naar Zwitsersland. Daar woonde een vriend van mij met zijn gezin. Hij vertelde over zijn dochter Sanne die gedroomd had over hoe ze ’s nachts in een sprookje terechtkwam. Ineens wist ik hoe ik verder moest! Ik gebruikte haar droom voor mijn einde en noemde het meisje in mijn boek …

Sanne.

In totaal heb ik meer dan vier maanden over dit boek gedaan. Waarschijnlijk zou ik het nu in twee weken kunnen. Dat komt omdat ik iets heel belangrijks heb geleerd tijdens het schrijven van Een elfje in de sneeuw: bedenk altijd eerst het einde, voordat je aan je verhaal begint.

Een elfje in de sneeuw is helaas niet meer te koop. Maar je kunt het nog wel lenen bij de bibliotheek! En we hebben er een hoorspel van gemaakt! Dat kun je hier gratis downloaden!