Een huis vol Herrie

Een huis vol Herrie
Geschreven door Marcel van Driel
Illustraties: Helen van Vliet
Uitgeverij: Zwijsen
Verschenen in: 2009

Ze mag er dan vrolijk en grappig uitzien, toch klopt er volgens Freddy en Floortje iets niet aan hun nieuwe oppas Herrie. Ze lacht als een brullende aap, ze tovert plasjes water weg met een simpele beweging van haar hand en ze heeft ook nog eens een pratende paraplu. Met tanden!

Wanneer Herrie het huis van Freddy en Floor met iedereen er nog in, terug in de tijd tovert, weten de kinderen het zeker: Herrie is een heks!

Het idee voor ‘Een huis vol Herrie’ was simpel: ik wilde een omgekeerde versie van Mary Poppins schrijven. Mary Poppins is streng maar blijkt uiteindelijk heel aardig, terwijl Herrie in het begin juist heel leuk lijkt te zijn maar er later gemene plannen op na blijkt te houden. Het was leuk om eens iets te schrijven dat helemaal over de top was! Mijn favoriete hoofdstuk gaat over pratende pinguïns die als bowlingpins fungeren. De tekeningen van Helen brachten ze perfect tot leven!

De titel van het eerste hoofdstuk van ‘Een huis vol Herrie’ lijkt trouwens ergens op de titel van het eerste hoofdstuk van ‘Mary Poppins’.