Glimmers

Glimmers
Geschreven door Marcel van Driel
Illustraties: Mark Janssen
Uitgever: Zwijsen
Verschenen: 2008

Misha en Masha zijn twee piepkleine trollen. Ze wonen in het riool. Ze zitten op luciferdoosjes. En ze eten afval. Niemand krijgt ze ooit te zien. Want trollen kunnen niet tegen de zon. Ze komen alleen ‘s nachts naar buiten.

Maar op een dag rolt er iets het riool in. Het is rond en het glimt. ‘Het is een Glimmer’, zegt Misha beslist. ‘Wat is het mooi,’ zegt Masha. ‘Het is het mooiste dat ik ooit heb gezien!’

Buiten zijn er nog veel meer Glimmers. Maar ja, buiten spelen de kinderen. En buiten, daar schijnt de zon … Heel fel …

Ik was op bezoek bij mijn zus en haar familie in hun nieuwe huis. De straat was nog opgebroken en lang niet klaar. Mijn neef en nichtjes speelden bij een grote buis waar ze het riool aan het bouwen waren. En ik kreeg ineens een idee voor een boek. Wat nou als er trollen onder de grond woonden?!

Er zijn twee versies van dit boek, een dunne en een dikke – met extra hoofdstukken – voor goeie lezers. De illustraties zijn van Mark Janssen, maar één van de twee versies heeft wel een hele bijzondere voorkant! Die is namelijk getekend door Daan Cramers, een jongen van (toen) acht jaar die een tekenwedstrijd won!