Help, Katman! Help!

Help, Katman! Help!
Geschreven door Marcel van Driel
Illustraties: Mark Janssen
Uitgever: Zwijsen
Verschenen: 2005

Maryn wordt zo erg gepest door Tommy dat hij niet meer naar school durft. Om te overleven verzint Maryn dat hij Katman is, een superheld die pesters als Tommy hard aanpakt. Hij gaat echter zozeer op in zijn heldhaftige striptekeningen dat hij de werkelijkheid uit het oog verliest en zelf gewelddadig wordt.

Ik ben zelf erg gepest op school en net als Maryn veranderde ik halverwege de basisschool van school. Toch zijn Maryn en ik niet dezelfde personen. Niet alleen is Maryn veel meer op zichzelf dan ik was, hij is ook een geweldige tekenaar die zijn talent gebruikt om een oplossing te zoeken voor het pestprobleem. Bij mij hield het pesten ineens op toen ik een jaar of 16 was, al heb ik er als volwassene nog wel lang last van gehad. Het leukste aan het boek was om de strip te bedenken, die zo geweldig getekend is door Mark Janssen.

Mark signeerde ook een boek voor mij, mét tekening!