Meesterspion

Meesterspion
Geschreven door Marcel van Driel, gebaseerd op een script van Tijs van Marle
Omslag: Brat Creative
Uitgever: Van Goor
Verschenen: 2016

Op de vlucht voor zijn klasgenoten opent Tim per ongeluk een geheime ingang in het kusthotel dat zijn ouders net hebben gekocht.

Hij komt terecht in een oude spionageruimte vol met vreemde apparatuur, waaronder een geheimzinnige capsule. Wanneer Tim de capsule openmaakt, komt er een wankelende jongeman tevoorschijn. Tim kan zijn ogen niet geloven, want Simon blijkt een spion die tientallen jaren geleden tegen zijn zin is ingevroren! Samen gaan ze eropuit om de verrader te vinden die Simons leven gestolen heeft. Maar om dat te doen moet Tim zelf ook een meesterspion worden.

Meesterspion is een waanzinnig spannend jeugdboek gebaseerd op de gelijknamige bioscoopfilm.

Vermoedelijk is een boekverfilming de droom van iedere schrijver. Maar een filmverboeking is ook echt heel cool, kan ik je vertellen! Tijs van Marle maakte eerder films van boeken als ‘Dummie de Mummie’ en ‘Mees Kees.’ Hij verzon dit verhaal in eerste instantie voor zijn eigen zoon, ‘s avonds voor het slapen gaan, en maakte er later deze geweldige film van. ‘Daar hoort een boek bij!’ dacht hij. Zijn zoon bleek een fan van mijn ‘Superhelden.nl-reeks’ en noemde mijn naam. En zo mocht ik op basis van het filmscript een boek schrijven.

Met hoofdrolspeler Stijn van der Plas (Tim) op de foto tijdens de première van ‘Meesterspion’

Het omzetten van een script naar een boek bleek nog een hele klus! Want hoewel ik het verhaal en de dialogen (wat iedereen zegt) niet hoefde te verzinnen, vertel je een verhaal op een andere manier op papier. Leg de film maar eens naast het boek!

En weet je wat nog het allerleukste was? Sommige scènes haalden de film niet omdat ze te duur waren of omdat de special effects niet werkten. En al die stukken zitten lekker wel in het boek! Je krijgt dus gewoon anderhalf keer zoveel verhaal.