Subroza2.nl

Subroza2.nl
Geschreven door Marcel van Driel
Omslag: Joyce van Oorschot/Villa Grafica
Uitgever: Zwijsen
Verschenen: 2008

‘Wanneer Roza en haar broer Lindel een e-mail krijgen van hun onlangs overleden vader, vermoeden ze dat iemand een zieke grap met ze probeert uit te halen. In de mail nodigt hun ‘vader’ zijn kinderen uit om hem op te komen zoeken op de Franse begraafplaats Père-Lachaise. Het spoor leidt naar de catacomben van Parijs, een driehonderd kilometer lang gangenstelsel waarin miljoenen Parijzenaren liggen begraven. Maar de catacomben binnengaan blijkt een stuk makkelijker te zijn dan er weer uit te komen. En als hun vader inderdaad nog leeft, waarom wil hij dan alleen maar met ze praten via een chatprogramma?

Subroza2.nl is het superspannende vervolg op de jeugdthriller Subroza.nl. Ook dit deel is weer volledig via internet te spelen. Surf naar www.subroza2.nl en volg Roza en Lindels speurtocht door Parijs!’

Groter, spannender, duisterder en met nog meer online puzzels, raadsels en doolhoven. Subroza2.nl is het boek waar ik mijn spannende schrijfstijl nog verder ontwikkelde. Geen draken meer of sprookjes, maar achtervolgingen, onverwachte wendingen in een verhaal die de lezer probeert mee te slepen op avontuur. En dat bleek aan te slaan! Het was het net als deel 1 een succes en opende de deur naar de serie waarmee ik internationaal door zou breken: ‘Superhelden.nl‘.

Het spel is nog steeds te spelen. En net zoals Roza en Lindel ga je ook echt op reis door Parijs! Ik maakte daar zelf de foto’s voor.

Wist je dat ik trouwens heel lang net gedaan heb of de boeken echt gebeurd waren? Het eerste boek begint met een (verzonnen) verhaal dat Roza bij mij thuis kwam om haar verhaal te vertellen. Ik maakte er zelfs een filmpje van.

Gemeen hè?