Superhelden.nl (dl1)

kubus_superheldenSuperhelden.nl
Geschreven door Marcel van Driel
Omslag: Wil Immink
Uitgeverij: De Fontein
Verschenen in: 2011

Overal op de wereld spelen kinderen Superhelden.nl. Alleen de allerbeste spelers mogen door naar de geheime levels op het virtuele eiland Pala. Maar niemand weet dat het eiland echt bestaat. Niemand weet dat de allerbeste spelers worden ontvoerd en op Pala tegen hun wil worden opgeleid tot superspion. Afgestudeerde spionnen heten Superhelden en worden op internationale missies gestuurd. Alleen de mysterieuze leider Mr. Oz weet wat het einddoel is.

Sinds haar vaders zelfmoord doet de dertienjarige Iris Goudhaan niets anders dan gamen. Haar favoriete game is Superhelden.nl, waar ze het ene na het andere level haalt. Superhelden Alex en Fiber worden naar Nederland gestuurd om Iris te ontvoeren. Maar zelfs zij weten niet wat de plannen van Mr.Oz met Iris zijn. Want Iris is uitzonderlijk getalenteerd, zelfs voor een Superheld …

Durf jij dit avontuur ook aan? Surf dan naar Superhelden.nl!

Superhelden.nl is een boek én een game. Het boek is mijn grote doorbraak geweest als jeugdboekenschrijver. Al jaren liep ik rond met het idee om een superspannende thrillerreeks te maken over een groep kinderen met speciale krachten. Maar geen ‘gewone’ superkrachten zoals kunnen vliegen, of onzichtbaar worden, nee, gaven zoals wij die allemaal hebben.

Ik ben een schrijver, een lezer en een gamer. En het leek mij een fantastisch idee om mijn grootste hobby’s te combineren. Ik had al eerder een boek + een game gemaakt voor ‘De Sprookjesspeurders’ en de twee ‘Subroza.nl’boeken, maar deze keer wilde ik meer! Ik wilde een lang verhaal vertellen in drie delen en een game waarin de lezers ook echt rond konden lopen, op dezelfde manier als de karakters in het boek.

Uitgeverij De Fontein geloofde in mijn droom. Zij brachten de boeken uit en meefinancierden de game. Inmiddels is Superhelden.nl een groot succes. Alleen al in Nederland zijn er meer dan 40.000 boeken van de serie verkocht. Het vierde deel verschijnt – eindelijk! – in 2018.

En in 2016 verschenen de eerste drie boeken onder de naam ‘Pala’ in Duitsland!

Superhelden.nl heeft een eigen site. Daar kun je ook het spel spelen.