Superhelden.nl (dl2)

Superhelden.nl 2
Geschreven door Marcel van Driel
Omslag: Wil Immink
Uitgeverij: De Fontein
Verschenen in: 2011

Overal op de wereld spelen kinderen Superhelden.nl. Alleen de allerbeste spelers mogen door naar de geheime levels op het virtuele eiland Pala. Maar niemand weet dat het eiland echt bestaat. Niemand weet dat de allerbeste spelers worden ontvoerd en op Pala tegen hun wil worden opgeleid tot superspion. Afgestudeerde spionnen heten Superhelden en worden op internationale missies gestuurd. 

Iris en haar vriendin YunYun moeten nog één laatste test doen voordat ze zichzelf een Superheld mogen noemen. Maar Iris slaapt slecht en mist de scherpte die ze nodig heeft voor de levensgevaarlijke tocht door de jungle van Pala. Hun mysterieuze leider Mr. Oz kan alleen de allerbeste kinderen gebruiken om zijn doel te bereiken en deinst nergens voor terug.

Ondertussen probeert Iris samen met haar broer Justin, die ooit op spectaculaire wijze van Pala is ontsnapt, te ontdekken wat de plannen van Mr. Oz zijn. Voor welke missie traint hij de kinderen? Wordt de wereld er beter van, zoals hij beweert, of werkt hij juist aan haar ondergang? En aan welke kanst staat Alex, de zoon van Mr. Oz én de jongen op wie Iris verliefd is?

Durf jij dit avontuur ook aan? Surf dan naar Superhelden.nl!

Het tweede deel speelt zich grotendeels op het eiland Pala af waar de kinderen hun laatste test moeten doen. Ik sprak iemand die echt zo’n training heeft gedaan bij een soldaten-elite en heb (geheime!) training voor een deel gebruikt voor dit boek. Zelf weet ik zeker dat ik zou falen, de kinderen van Pala zijn vele malen stoerder dan ik ben!

Superhelden.nl heeft een eigen site. Daar kun je ook het spel spelen.