Wil je op de foto, Bino?

Wil je op de foto, Bino?
Geschreven door Marcel van Driel
Illustraties: Vera de Backker
Uitgever: Kwintessens

In Wil je op de foto, Bino? wil de sneeuwwitte pinguïn Bino niet op de klassefoto. Hij is bang dat hij niet te zien zal zijn in de sneeuw! De volgende dag komt hij verkleed – en zichtbaar! – naar school. Maar dan wordt hij uitgelachen …

Met dit boek is het allemaal begonnen! Ik wilde graag een prentenboek maken voor mijn eigen kinderen (die toen nog heel jong waren), omdat mijn andere boeken pas vanaf 7+ waren. Vera en ik bedachten Bino en lieten het aan verschillende uitgeverijen zien. Kwintessens was zo enthousiast, dat ze meteen acht (en alter twaalf) boeken over Bino wilden hebben!

‘Wil je op de foto, Bino?’ gaat over pesten en hoe het is om anders te zijn. Daar weet ik alles van, want als kind werd ik erg gepest omdat ik niet zoals de andere kinderen was.

‘Wil je op de foto, Bino?’ is één van de twaalf prentenboeken die ik samen met Vera de Backker bedacht heb. Dit deel gaat over dingen uitproberen. En net zoals bij de andere elf delen hebben Jeroen Schipper en Suze van Calsteren er prachtige liedjes bij gemaakt!

Wist je dat er ook een kleutermusical is gemaakt over Bino? Je kunt de musical boeken bij jou op school of in het theater. En misschien speelt hij ook wel een keer bij jou in de buurt! Kijk voor meer informatie op de website van Heer Otto.