Boekbespreking

Ga je een boekbespreking houden over een van Marcel zijn boeken? Wat gaaf! Hieronder vind je de meestgestelde vragen:

Waar/wanneer ben je geboren?

Ik ben geboren in Arnhem (in 1967) en opgegroeid in Zutphen.

Wilde je als kind ook al schrijver worden?

Nee, astronaut! En toen dat niet ging lukken, wilde ik supermarktmanager worden (ja, echt). Ik verzon en tekende altijd al wel heel veel verhalen, maar had geen idee dat je daar ook je beroep van kon maken.

Las je veel in je jeugd?

Heel veel! Wel een boek per dag. Totdat ik de bibliotheek ‘uit’ had. Op vrijdag ging ik met m’n vader en zus daar altijd naartoe. Ik mocht naar het kantoortje waar de nieuwe boeken van die week lagen te wachten. Ik koos er zeven uit, daarna ging de rest pas de kast in. Op m’n twaalfde kreeg ik een pasje voor de volwassenbieb.

Wat waren je favoriete boeken?

Meester van de zwarte molen (Krabat) van Otfried Preußler, De tuine van Dorr van Paul Biegel, Het oneindige verhaal van Michael Ende, alle boeken van Theo Beckman en nog veel meer.

Lees je nog steeds jeugdboeken?

Jazeker! Ik probeer ieder jaar een aantal boeken van mijn collega’s te lezen en ik lees nog steeds veel voor aan mijn jongste.

Heb je zelf kinderen?

Ik heb twee zonen, Daniel en Charlie. Daniel zit op de middelbare school en Charlie op de basisschool.

Ben je getrouwd?

Ja, met Tanja, de leukste vrouw van de hele wereld.

Hoeveel boeken heb je geschreven?

Bijna 50. Wil je weten welke? Klik dan hier. (Nu nog niet compleet)

Wat zijn jouw beroemdste boeken?

Dat is de Superhelden.nl-reeks. Daar zijn er Nederland meer dan 40.000 van verkocht. In Duitsland kwamen ze ook uit, daar heten ze Pala.

Komt er ook een film van Superhelden.nl?

Voorlopig niet. Het zouden namelijk best wel dure films zijn om te maken, te duur voor Nederland. Misschien als de boeken in nog meer landen verschijnen.

Waar blijft deel 4 van Superhelden?!

Deel 4 is een jaar te laat en verschijnt ergens in 2018. Dat komt omdat we in 2016 een sterfgeval hadden waardoor ik bijna een jaar niet geschreven heb. Maar ik ben er druk mee bezig!

Zit je vraag er niet bij? Stel hem via het contactformulier!