Schoolbezoeken

Optreden voor kinderen is misschien nog wel leuker dan schrijven. Hoe leerlingen reageren als er een spannend stuk wordt voorgelezen, de vragen die ze stellen, de gretigheid waarmee ze boeken willen lezen als er een schrijver op bezoek is geweest.

EEN SCHOOLBEZOEK BOEKEN KAN VIA DE SCHRIJVERSCENTRALE (klik op de link)

‘Omdat ik van veel variatie hou en geen kind wil vervelen, bestaan mijn bezoeken uit voorlezen, vertellen, filmpjes, demonstraties, online games en (bij de kleuters) zelfs uit dansen en zingen. Ik vertel de oudere kinderen waar verhalen vandaan komen, en hoe ze er zelf in een paar minuten een kunnen verzinnen, leer schrijverstrucs herkennen, en breng ze in aanraking met allerlei soorten boeken en genres. Volgens ouders en leerkrachten krijg ik zelfs de niet-lezers aan het lezen.’ – Marcel van Driel

Onderbouw basisschool

Wat is er nou als kleuter enger dan je ouders kwijtraken en belaagd worden door een roofdier? Dat is wat Billy en zijn zusjes kip overkomt als hun huifkar strandt in Het Wilde Westen en ze één voor één geroofd worden door de vos die hun ouders opat. Gelukkig is Billy een meester in het bouwen van robots en anti-vos-gadgets.

Leuk, afwisselend, maar zeker ook leerzaam! – De Regenboog

Met Billy de Kip neemt Marcel van Driel de kleuters mee naar Het Wilde Westen waar slimheid het wint van geweld. Maar niet voordat het ‘gruwelijk eng’ wordt! (Nee, hoor, niet echt). Gelukkig eindigt Marcel altijd met een cowboydansje. Aan het eind en tussendoor kunnen kinderen vragen stellen. De prachtige platen uit Billy de Kip worden tijdens het voorlezen beeldvullend op het smartboard getoond, net als het filmpje ‘Kippiejajee!’

BENT U JUF, MEESTER, BOEKHANDELAAR, BIBLIOTHEEKMEDEWERKER OF OUDER?
U BOEKT MIJ VIA DE SCHRIJVERCENTRALE! (Klip op deze link)

Middenbouw Basisschool

Een reuzengorilla die op afstand bestuurd wordt om de broers Rapp (mens) en Rob (Robot) aan te vallen, getekende monsters die tot leven komen en je proberen in de afgrond te werpen, vliegtuigen die midden in de lucht onder je verdwijnen en natuurlijk de gruwelijkste onderzeevissen die je ooit hebt gezien, Rapp en Rob: Oma gevangen! heeft het allemaal. Niet alleen Gruwelijk Eng (nee, hoor), maar ook Gruwelijk Grappig.

Wij vonden (de komst van) Marcel van Driel een hele leuke ervaring. We vonden hem erg humoristisch. – Nustbasisschool

Met Rapp en Rob: Oma gevangen! neemt Marcel van Driel de middenbouw mee op reis naar een eiland waar Spiegelmama de oma van Rapp en Rob gevangen houdt. Uiteraard leest Marcel voor, maar ook wordt de fantasie van de leerlingen geprikkeld. Want wat zou jij tekenen als je het met een straler levensecht zou maken? Aan het eind en tussendoor kunnen kinderen vragen stellen en laat Marcel filmpjes zien, zoals die keer dat hij bij Het Jeugdjournaal was.

Bovenbouw Basisschool

Ontvoerd worden als je een game uitspeelt, een chip in je je nek krijgen met vergif erin dat losgelaten wordt als je probeert te ontsnappen, op missies gestuurd worden waarvan je niet weet of je ze overleeft, de succesvolle serie van Marcel van Driel wint er geen doekjes om. Met Superhelden.nl neemt Marcel van Driel de leerlingen mee naar Pala, het eiland van de mysterieuze Mr. Oz waarvan niemand weet of hij de wereld wil redden of vernietigen.

Kinderen hebben geleerd dat een schrijver kan schrijven vanuit beelden of taal. Ook had hij een online-game ontwikkeld die de kinderen konden spelen. Zo konden ze als het ware onderdeel worden van het verhaal in zijn boek.’ – Kindcentrum Platijn.

Niet alleen leest Marcel voor en vertelt over hoe de boeken tot stand zijn gekomen, hij speelt ook samen met de leerlingen in de klas (een deel van) de game die bij het boek hoort. Aan het eind opent hij een mysterieus kistje met de chip in zijn pols, laat een Gruwelijk Eng filmpje zien en praat met ze over hoe technologie onze nabije toekomst gaat veranderen.

Interessant om te horen hoe een verhaal tot stand komt en waar we op moeten letten bij het lezen van de boeken (verwijzingen naar films, woordgrapjes in de namen enzovoort). – CBS De Torenberg

Middelbare school

Ontvoerd worden als je een game uitspeelt, een chip in je je nek krijgen met vergif erin dat losgelaten wordt als je probeert te ontsnappen, op missies gestuurd worden waarvan je niet weet of je ze overleeft, de succesvolle serie van Marcel van Driel wint er geen doekjes om. Met Superhelden.nl neemt Marcel van Driel de leerlingen mee naar Pala, het eiland van de mysterieuze Mr. Oz waarvan niemand weet of hij de wereld wil redden of vernietigen. Niet alleen leest Marcel voor en vertelt over hoe de boeken tot stand zijn gekomen, hij gaat ook in op hoe verhalen ontstaan, welke technieken schrijvers gebruiken om verhalen gruwelijk spannend te maken en praat met ze over hoe technologie onze nabije toekomst gaat veranderen.

Marcel van Driel heeft de serie Superhelden.nl zo mooi voorgelezen, dat ik de boeken nu heel graag wil lezen. Bedankt Marcel van Driel voor de super-interessante presentatie! – Esmee Simonis (1Vb)

Via De Schrijverscentrale ben te boeken voor workshops, lezingen, schoolbezoeken, jureren of voorzitten van voorleeswedstrijden, bezoeken aan boekhandels of PABO’s. 

Schoolbezoek boeken? Geïnteresseerd in een workshop, lezing, jureren of voorzitten van een voorleeswedstrijd, een bezoek aan boekwinkel of PABO. Wilt u mij boeken voor een Waanzinnige Plannenlezing of ander soort lezing voor volwassenen, dan kunt u gebruik maken van het contactformulier.

De kinderen hebben genoten van zijn presentatie. – Airborneschool