Onmogelijk Spel

Onmogelijk Spel
Geschreven door Marcel van Driel
Illustraties: Marloes de Vries
Uitgever: Zwijsen
Verschenen: 2020

Charlies ouders zitten in geldnood. Charlie probeert 12.500 euro te winnen door het Onmogelijke Spel te spelen. Maar is de prijs wel echt of wordt Charlie in de val gelokt?

Charlie is mijn zoon en net als ik in echte gamer. Toen hij jong was, werd zijn account in Roblox een keer gehackt en was hij al zijn Robux en dus zijn zakgeld kwijt. Dat inspireerde mij tot het schrijven van dit boek.

De jongen in ‘Onmogelijk Spel’ heeft ook Charlie en hij lijkt ook op mijn zoon, maar toch is het verhaal in het boek niet echt gebeurd. Charlie heeft mij wél geholpen met schrijven!

De fantastische illustraties zijn van Marloes de Vries die foto’s gebruikte van de echte Charlie om hem zo goed mogelijk te laten lijken.

Hier zie je Charlie omringd door zijn vrienden. En zijn game-personage springt op een trein.

 

 

 

 

 

 

 

“Mijn zoon leest alleen graphic novels, maar ik wilde dat hij ook een echt leesboek zou gaan lezen. Ik heb regelmatig een gewoon leesboek uit de bieb voor hem meegebracht maar na een hoofdstuk verloor hij al zijn interesse erin. Nu is hij met dit boek begonnen. Hij vindt het leuk, spannend en herkenbaar. Hij wil het boek eigenlijk niet wegleggen. Volgens mij is het doel van het boek digiwijzer te worden, maar ik ben ook blij dat hij nu eindelijk een leesboek leest.” (Recensie online)

Strip